/ 23 Nov

5 manieren om kinderen te motiveren om actiever te worden

Een van de grote voordelen van actief zijn is dat het een positieve invloed kan hebben op de mentale en fysieke gezondheid van een kind. Het kan echter een uitdaging zijn om kinderen actiever te krijgen. Gelukkig zijn er veel manieren om ze te motiveren om actiever te worden, en ze werken allemaal! Lees verder voor vijf handige tips die je kind in beweging krijgen!

Manieren om kinderen te motiveren om fysiek actief te worden

Kinderen zijn van nature actief, maar soms kan het moeilijk zijn om ze gemotiveerd te krijgen om fysiek actief te worden. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige manieren om ze actief te krijgen. Probeer eerst samen nieuwe activiteiten uit. Dit zal helpen bij het opbouwen van een gemeenschapsgevoel en saamhorigheid, en kinderen zullen eerder actief zijn als ze plezier hebben. Probeer bovendien zelf fysiek te worden. Hiermee geef je het goede voorbeeld aan je kinderen en laat je zien dat bewegen niet alleen gezond is, maar ook leuk. Beloon ten slotte uw kinderen omdat ze actief zijn. Dit kan vele vormen aannemen, zoals stickers, punten of privileges. Door deze eenvoudige dingen te doen, kunt u uw kinderen motiveren om actiever en gezonder te zijn.

Fysieke activiteit een onderdeel van hun dag maken

Fysieke activiteit een onderdeel van hun dag maken, kan een geweldige manier zijn om kinderen te helpen gezonde gewoonten voor het leven te ontwikkelen. Begin door ze aan te moedigen om gedurende de dag aan fysieke activiteiten deel te nemen - of het nu gaat om sporten, op één voet springen terwijl ze kinderliedjes zingen, of iets anders dat ze maar kunnen bedenken! Zorg ervoor dat hun speeltijd gevuld is met veel beweging en plezier; laat ze hun fantasie gebruiken en creatief zijn terwijl ze toch bezig zijn. Probeer verschillende activiteiten samen als gezinsleden, zodat ze elke keer dat ze samen zijn iets nieuws hebben om naar uit te kijken. Stel ten slotte haalbare doelen voor uw kind en vier onderweg elke mijlpaal.

Bedenk een activiteit die ze leuk vinden

Kinderen actief en gezond krijgen is niet altijd gemakkelijk, maar het is de moeite waard. Door te brainstormen over activiteiten die ze leuk vinden en lichaamsbeweging een vast onderdeel van hun leven te maken, kun je ze helpen om vanaf jonge leeftijd gezonde gewoonten te ontwikkelen. Combineer fysieke activiteit met leuke spelletjes of familie-uitjes om het voor alle betrokkenen leuker te maken! Tot slot, wees ondersteunend - laat ze weten dat fysiek actief zijn iets is om trots op te zijn en moedig ze op alle mogelijke manieren aan!

Verander schermtijd in actieve tijd

Het lijdt geen twijfel dat schermtijd een belangrijk onderdeel van ons leven is geworden. Het is echter belangrijk om te onthouden dat schermtijd niet lichtvaardig moet worden opgevat - we moeten ervoor zorgen dat het wordt omgezet in actieve tijd! Een manier om dit te doen is door kinderen in beweging te krijgen. Dit kan worden gedaan door schermtijd om te zetten in fysieke activiteit en activiteiten zoals sport of lichaamsbeweging. Het is ook belangrijk om het goede voorbeeld voor hen te geven en zelf gezonde activiteiten te ondernemen! Zorg ervoor dat de omgeving die u uw kinderen thuis biedt, stimulerend en leuk is - zet hindernisbanen of speeltuinen voor ze op om op te spelen! Tot slot, beloon kinderen voor het voltooien van fysieke activiteit staken - dit zal hen helpen om eraan vast te houden.

Koop speelgoed voor hen dat lichaamsbeweging aanmoedigt

Het stimuleren van lichaamsbeweging is een van de beste manieren om het risico op zwaarlijvigheid en andere gezondheidsproblemen bij kinderen te verkleinen. Speelgoed kopen dat lichaamsbeweging aanmoedigt, is een geweldige manier om met deze gezonde gewoonte te beginnen. Voor activiteiten die specifiek zijn voor hun leeftijdsgroep, zou het ideaal zijn als u aangepaste afspeellijsten voor hen zou kunnen maken op Spotify of Apple Music. Dit zal helpen om verveling op afstand te houden en ervoor te zorgen dat ze het meeste uit hun op speelgoed gebaseerde trainingen halen! Een andere geweldige manier om lichaamsbeweging te bevorderen, is door fitness op te nemen in regelmatige familiebijeenkomsten zoals kooksessies of filmavonden. Dit zal kinderen helpen om lichaamsbeweging te zien als iets leuks in plaats van gechoreografeerde dans routines van volwassenen!

Wees een rolmodel

Het is belangrijk om een ​​voorbeeld te zijn van een gezond leven voor uw kinderen. Dit begint met zelf fysiek actief te zijn en hen te helpen hun doelen te bereiken. zorg ervoor dat u verstandige, haalbare doelen stelt en beloon ze wanneer ze ze bereiken. Gebruik daarnaast games en activiteiten die zowel leuk als leerzaam zijn - Tag, Jenga, Dance Party enzovoort!

Veelgestelde vragen

Welke motivatoren werken goed bij kinderen?

Er zijn veel motivatoren die goed werken met kinderen. Enkele van de krachtigste motivatoren zijn genegenheid, beloningen en lof. Genegenheid is een motivator waar kinderen goed op reageren. Ze houden ervan zich geliefd en gewaardeerd te voelen, en daarom zijn ouderlijke knuffels, kusjes en bevestigende woorden zo effectief om ze in beweging te krijgen. Beloningen zoals stickers, goede cijfers en privileges kunnen ook dienen als stimulans om kinderen actief te krijgen. Kinderen vinden het heerlijk om het gevoel te hebben dat ze iets goeds doen en waarderen fysieke beloningen (zoals stickers) net zo goed als immateriële beloningen (zoals weten dat ze een positief verschil maken in de wereld). Tot slot is het prijzen van kinderen omdat ze iets goeds doen - zoals de trap nemen in plaats van de lift of op een mooie dag naar buiten gaan - een andere geweldige manier om ze te motiveren. Kinderen horen graag positieve feedback van hun ouders en het vertelt hen dat ze het goed doen.

Aan welke soorten activiteiten moet mijn kind worden aangemoedigd om deel te nemen?

Het stimuleren van lichaamsbeweging voor uw kind begint al op jonge leeftijd. Je hoeft geen fysieke trainer te zijn om ze actief te krijgen - enkele activiteiten die geweldig werken zijn: dansen, taggen, wandelen, fietsen, zwemmen... de lijst gaat maar door! Zorg ervoor dat de activiteiten die u kiest geschikt zijn voor de leeftijd en veilig zijn. Laat uw kind bijvoorbeeld niet met een schaar rondlopen. Probeer in plaats daarvan creatieve spellen zoals Simon Says op te nemen of hindernisbanen te maken. Dit soort activiteiten helpt je kind te vermaken en tegelijkertijd in beweging te komen.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn kind het meeste uit zijn of haar oefentijd haalt?

Om ervoor te zorgen dat uw kind het meeste uit zijn of haar oefentijd haalt, is het stellen van doelen een goede manier om dit te doen. U kunt eenvoudige maar effectieve doelen stellen, zoals elke dag een wandeling maken, elke week deelnemen aan een activiteit of elke dag 30 minuten trainen. Of u kunt creatiever worden en iets bedenken dat specifiek is voor uw kind. Als uw kind bijvoorbeeld graag videogames speelt, kunt u zich ten doel stellen dertig minuten videogames te spelen zonder elke dag een pauze te nemen. Als ze dit doel bereiken, kun je ze iets lekkers geven. Als alternatief kunt u een gezonde concurrentie tussen u en uw kind tot stand brengen door wederzijds voordelige trainingsdoelen te stellen.

Moet ik de schermtijd van mijn kind beperken terwijl ze actief zijn?

Er is veel tegenstrijdige informatie over schermtijd en hoeveel tijd kinderen op hun scherm zouden moeten doorbrengen. Het belangrijkste om te onthouden is echter dat het belangrijkste is met welke activiteiten uw actieve kinderen bezig zijn. Als ze de hele dag voor schermen zitten of liggen, krijgen ze niet de fysieke activiteit die ze nodig hebben en kunnen ze risico lopen op het ontwikkelen van gezondheidsproblemen zoals obesitas of diabetes type II in de toekomst. Als je de schermtijd van je kind wilt beperken, probeer dan activiteiten te vinden die ze kunnen doen, zoals wandelen, buiten spelen of thuis aan activiteiten werken. Als deze activiteiten niet beschikbaar zijn, zorg er dan in ieder geval voor dat hun schermtijd beperkt is tot matige hoeveelheden.

Is het mogelijk om een ​​kind te overmotiveren als het gaat om actief en gezond zijn?

Ja, het is mogelijk om een ​​kind te overmotiveren om actiever en gezonder te worden als je niet oppast. Dit kan gebeuren wanneer u te hoge verwachtingen stelt of schriktactieken of schuldgevoelens gebruikt om ze in beweging te krijgen. In plaats daarvan is het belangrijk om duidelijke doelen voor het kind te stellen, deze doelen consequent te communiceren en onderweg positieve bekrachtiging te bieden. Beloningen kunnen verschillende vormen aannemen, zoals stickers, privileges of zelfs een speciale activiteit die samen als gezin is gedaan. Probeer schriktactieken of schuldgevoelens te vermijden wanneer u probeert uw kind in beweging te krijgen. Prijs ze in plaats daarvan!

Conclusie

Als ouders kan het moeilijk zijn om onze kinderen actiever te krijgen. Door deze 5 eenvoudige tips te volgen, kunt u hen echter motiveren om aan lichaamsbeweging te doen. Door zelf actief te zijn, kunt u het goede voorbeeld geven aan uw kinderen en hen helpen gezonde gewoonten voor het leven te ontwikkelen. Dus waar wacht je op? Laten we beginnen!

Copyright © 2023 Alle rechten voorbehouden | Toysinaction.nl